Plana web d'en Josep Gregori i Font   Entrenador RFETA Llic 822   ROPEC 024407  


 
ARTICLES PROPIS i COL·LABORACIONS
 
Archery Fitness
 
Fonts sobre acondicionament físic

Un bon lloc per començar és el capítol 5 del llibre Precision archery editat per Steve Ruis i Claudia Stevenson. Capítol escrit per Annette M. Musta, que en descriu les bases i dóna exemples d'exercicis i programes. El llibre ha estat publicat per Human Kinetics el 2004.

Un altre capítol força interessant, és el 9 de Archery, escrit per Guy Krueger. El llibre està editat per USA Archery, i publicat per Human Kinetics el 2013

L'opuscle Les Héra Clés du Succés de la FFTA, que podeu trobar traduit al català aquí també en dóna les bases i ofereix una gran flexibilitat alhora de composar les sessions. Aquests continguts estan ampliats en el capítol IV del llibre Tir à l'arc. Méthode pour la performance editat per la FFTA i publicat per Editions Anphora el 2008.

En Vincenzo Scaramuzza en el seu curs ens va aportar unes taules d'exercicis físics força completes, i uns circuits d'exercicis combinats amb tir que val la pena de considerar. Vegeu el contingut complet del curs que ens va oferir.

El mestre Kisik Lee ha proposat uns exercicis específics interessants, també traduits al català.

En Filippo Clini i en Marco Pedrazzi, de la FITARCO, ens proposen una sèrie d'exercicis pel desenvolupament, prevenció i cura de l'espatlla, que convé tenir molt en compte.

Finalment, el llibre Archery Fitness: Physycal Training For The Modern Archer, escrit i publicat per Ashley Kalym el 2015, il·lustra una colla important d'exercicis, i composa programes de millora. Molts d'aquests exercicis són força exigents.


 


 
© JGiF