Plana web d'en Josep Gregori i Font   Entrenador RFETA Llic 822  


 
DOCUMENTS
ARTICLES PROPIS i COL·LABORACIONS

 
Arc Compost
 
Ajustat d'arc i fletxa

La següent presentació en diapositives, ilustra els diferents passos a seguir, i el seu ordre.


0,86MB   -   27 diapositives, Versió 11.06

Com veureu el més important és l'adaptació anatòmica de l'arc a la nostra constitució. Això implica ajustar l'obertura de l'arc, l'alçada del peep, i la configuració del disparador de tal manera que es puguin complir el millor possible els supòsits de postura i anclatge òptims.
Vegeu per exemple els capítols dedicats a obertura i postura en el "Curs d'Actualització" de Tiziano Xotti, i el seu article sobre els efectes de la sobreobertura.
I també la presentació sobre l'anàlisi postural que determina aquests paràmetres anatòmics òptims, específics de cada arquer.

Aconseguit això, es passa a la resta d'ajustaments preliminars que ens deixaran el material en condicions de tirar raonablement bé, i de poder encarar els ajustaments fins.

Finalment els ajustaments superfins es poden realitzar aprofitant sessions d'entrenament, en les que es valora estadísticament la dispersió obtesa amb molt lleugeres modificacions en la posició del punt d'encaix i del reposafletxes, i eventualment del pes de la punta.

Per a aquest conjunt de proves, vegeu també "Proves de posada a punt" de Steve Ellison. Adaptant-les a l'arc de politges tal com es descriu en les diapositives sobre l'ajustat

De tot plegat, el definitivament més important, és l'adaptació anatòmica, i escollir la millor fletxa. La resta, tot i no ser negligible, resulta accessori. No perdeu temps fent proves com la del paper, i en canvi feu tot el possible per assegurar els dos punts fonamentals esmentats.


15 de novembre de 2006


 


 
© JGiF