Gunebo Park, Göteborg, Suècia, WFC 2006 Plana web d'en Josep Gregori i Font   Entrenador RFETA Llic 822   ROPEC 024407  


Inici
 
Presentació
 
Documents
 
Guiatge
 
Històric
 
Bibliografia
 
Vincles d'interès
 
Avís Legal

 

 
Referències dels monitors en iniciació

Manual Debutant
Manual del Debutant
Programa FITA
 
Manual Entrenador FITA
Manual de l'entrenador
de 1er nivell FITA
 
Glossari
Glossari FCTA
 

ESPAI de GUIATGE

Vull començar a tirar amb arc. Què m'aconselles ?

Abans no et compris cap arc, es recomanable que t'acostis a un dels molts clubs de Tir amb Arc que hi ha per tot el territori. Pots veure'n el llistat en la pàgina web de la Federació.

La majoria disposen d'arcs d'iniciació que amb molt de gust et deixaran, mentre el monitor o instructor del club et dóna unes orientacions inicials, i fins i tot, si et sembla que això és per a tu, et donaran un curs complet d'iniciació. El monitor del club et tramitarà la llicència de Cursetista de la Federació Catalana, d'una validesa de tres mesos, a un preu molt reduït que et cobrirà amb les assegurances deportiva i de Responsabilitat Civil, a banda de permetre't tenir i portar l'arc. En acabar tindràs una consciència més clara del tipus d'arc i fletxes que et convenen, d'on pots anar a comprar-lo, i de què et pot costar.

Acostuma a passar el contrari, que un es compra un arc que troba preciós, sense saber encara com agafar-lo, que després comença a tirar al seu aire, i acaba anant a buscar ajut a un club, per veure que l'arc i les fletxes que s'havia comprat no són adequats per a ell, i que ha adquirit vicis de postura o de mètode que li seran molt difícils de corregir.
El millor és no voler reinventar la roda, ja l'han inventat i va molt bé, no cal que us arrisqueu a que us surti botoruda o mal guerxada.

Començar bé des del principi és el millor, i el més econòmic, assegureu-vos però que el monitor té una llicència de tècnic, i que està titolat per la Federació.

Sense cap mena de dubte convé iniciar-se amb un arc recorbat llarg de poca potència. Us desaconsello completament iniciar-vos amb un arc de politges, un longbow, o qualsevol altre mena d'arc. Si no feu cas d'aquesta norma elemental, més endevant recordareu com el vostre camí hagués pogut ser força més planer i directe.

De tots els programes d'iniciació que hi ha, el més elaborat i complet és el Programa de Debutants de la Federació Internacional de Tir amb Arc, demaneu en tot cas que us ensenyin segons els continguts del "Manual de l'Entrenador de primer nivell" de la World Archery.

Si no trobeu el club que us pugui ajudar en això, podeu contactar amb el meu, el Club d'Arquers del Negrell a Caldes de Montbui, on us atendran com us he dit.

Vegeu també la pàgina web del club per a programes o activitats espècífiques.
 
© JGiFHistòric 
 
Els meus clubs  
Club d'Arquers de Caldes de Montbui
Arquers del Negrell

LogoTEM.gif 100x100
Tir Esportiu Mataró

 
amb la col·laboració de
Servicios Informáticos